با سخنرانی دکتر شاهین فر: آیین افتتاحیه کنگره بین المللی جمعیت پایدار، آینده مطمئن برگزار شد
آیین افتتاحیه نخستین کنگره بین المللی جمعیت پایدار، آینده مطمئن و دومین جشنواره هنر در مامایی با حضور میهمانان داخلی و خارجی و سخنرانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی آغاز شد.
به گزارش وبدا، دکتر جواد شاهین فر روز چهارشنبه 24 آبان ماه 1402 در آیین افتتاحیه نخستین کنگره بین المللی جمعیت پایدار، آینده مطمئن و دومین جشنواره هنر در مامایی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص افزایش نسل و اهمیت موضوعات حوزه جوانی جمعیت، گفت: با شروع قرن بیست و یک، ناهمگنی چالشهای جمعیتی در سراسر دنیا بیش از پیش رخ نموده و جهان با طیف گسترده ای از موضوعات جمعیتی و چالش های اجتماعی رو به رو شده است.
وی تصریح کرد: مسئله جمعیت و سیاست های مرتبط با آن امروزه دغدغه بسیاری از کشورهای دنیاست. تجزیه و تحلیل جمعیتشناختی نشان می دهد که کشور ایران پس از تجربه کاهش باروری، وارد مرحله جدیدی از تغییرات جمعیتی شده است. مشخصه اصلی این دوره جدید تحولات جمعیتی نه تنها افزایش جمعیت نیست، بلکه در آینده نزدیک، سالخوردگی جمعیت است که به مسئله مهم جمعیتی تبدیل شده است. سیاست های کلی جمعیت که آینده نگرانه تدوین شده است، رویکردی جامع به جوانی، پویایی و سلامت نسل دارد.
وی افزود: با توجه این که یکی از اولویت های اصلی کشورهای دنیا صیانت از جمعیت و جوانی جمعیت است و تمامی ارکان توسعه باید نسبت آن توجه ویژه ای داشته باشند، در راستای دستیابی به این اهداف و با توجه به نقش مهم علوم برتر و روز دنیا و نقش دانشگاهها در اجرای سیاستهای فرزند آوری و ترویج زایمان طبیعی، امروز شاهد برگزاری نخستین کنگره بین المللی جمعیت پایدار، آینده مطمئن و دومین جشنواره هنر در مامایی به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی هستیم که از این فرصت استفاده کرده و از تمام کسانی که مشتاقانه و دلسوزانه در برگزاری این رویداد مشارکت داشتند از دانشجویان، هنرمندان، همکارانم در دانشگاه، اساتید و بخصوص نخبگان در بخش ارسال آثار و داوران کمال قدردانی و تشکر را دارم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی عنوان کرد: اینک به اقداماتی فرای فعالیت های فرهنگی و تبلیغاتی نیز برای حوزه جمعیت نیازمندیم؛ اما این امر نیازمند هم افزایی بین دستگاهی است؛ دانشگاه علوم پزشکی آمادگی کامل دارد که با سایر ادارات و سازمان ها همکاری های مشترکی را آغاز کرده تا بتوانیم در استان، دغدغه مقام معظم رهبری پیرامون جمعیت را رفع کنیم.
وی بیان کرد: امروزه پیش از آن که مشکلات اقتصادی مانع فرزنداوری شود، شعار غلط فرزند کمتر زندگی بهتر که از دهه های گذشته القا شده، مانع این امر است؛ باید بتوانیم با تشریح ابعاد مختلف خطراتی که در آینده نه چندان دور کشور را تهدید می کند، این فرهنگ را اصلاح کنیم. فرصت زیادی باقی نمانده زیرا هر روز بیشتر به پایان پنجره جمعیتی نزدیک می شویم.
وی گفت: شرکت نخبگان بیش از 12 کشور از 3 قاره مختلف جهان در کنگره بینالمللی با ارسال 520 مقاله و دریافت صدها اثر هنری نشان داد دغدغه جمعیت امروز فراگیر شده و باید از این فرصت نهایت بهره را برد تا اهمیت این بحران را به عمق جامعه انتقال داد. تلفیق مقالات علمی دانشمندان و آثار هنری حوزه جمعیت می تواند اقدامی نو و به روز تلقی شود.
دکتر شاهین فر با تاکید بر اینکه خراسان شمالی پتانسیل انجام اقدامات بزرگ بین المللی را دارد و دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در حوزه تخصصی خود پیشقدم این امر است، گفت: برگزاری کنگره بین المللی، انعقاد تفاهم نامه با کشورهای همسایه برای پذیرش دانشجو به صورت حضوری و مجازی، برگزاری دورههای مختلف برای دانشجویان و اساتید کشورهای همسابه و افتتاح بخش پذیرش بیماران بین المللی بیمارستان امام حسن از جمله اقداماتی است که اجرایی شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی عنوان کرد: از رسانه ها نیز تقاضا داریم امروز مسئله جوانی جمعیت را یکی از سر خط های خبری خود قرار دهند زیرا این موضوع به آینده همه ما وابسته است؛ استفاده از مقالات و آثار هنری نیز در این راستا امری ضروری است.
وی گفت: دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی به عنوان نماد آموزش عالی استان، با توجه به تأکیدات و فرمایشات مقام معظم رهبری، موضوع جوانی جمعیت را در اولویت خود قرار داده است و همراستا با سیاستهای ابلاغی وزارت بهداشت در حال پیشبرد برنامههای این حوزه است.
وی عنوان کرد: علاوه بر این، در راستای رسیدن به جمع دانشگاههای پیشرو، برنامهریزیها با سه محوریت هوشمندسازی، مجازیسازی و بینالمللی سازی آغاز شده و زیرساختها بهسرعت در حال آمادهسازی است.
وی افزود: رسیدن به جمع دانشگاههای پیشرو در کشور از طریق بهرهوری بیشتر از ظرفیتها و امکانات دانشگاه، ایجاد روابط موثر با صنعت و سایر مؤسسات علمی و دانشگاهها در داخل و خارج کشور و انعقاد تفاهمنامههای متعدد در این حوزه، فراهم آوردن محیطی مناسب برای انجام پژوهشهای بالینی و پایهای، بهبود کیفیت آموزش و خدمات بهداشتی و درمانی در منطقه و استفاده از فناوریهای نوین و تجهیزات هایتک در حوزه سلامت استان ازجمله اولویتهای ما است که امید داریم با به ثمر نشستن برنامههای در حال اجرا و نیز همت مضاعف برای شروع برنامههای جدید، به مدد الطاف الهی و همت بلند همکاران مجموعه بزرگ دانشگاه بتوانیم گامهای بلندتری در مسیر توسعه و تعالی استان و ارتقای نظام سلامت کشور برداریم.